Col·lecció «Els piranyes del futbol», d’Adela Pérez Lladó, Estrella Polar

 

“Els piranyes del futbol” és una altra interessant i recomanable sèrie dedicada al futbol i destinada al públic infantil i juvenil. Està protagonitzada per un grup de nens que tenen en comú la passió per aquest esport, i està especialment indicada per als lectors a partir dels 9 anys, afegint-se a la bibliografia on el futbol serveix com a la temàtica principal.

La seva autora és Adela Pérez Lladó, i està publicat per Destino Infantil y Juvenil (l’edició espanyola) i per Estrella Polar (la versió catalana).

piranyes futbol estrella polar_cr

De moment es poden trobar els dos primers números de la col·lecció. El primer porta per títol “Que vénen els piranyes!” (“¡Dejad paso a los pirañas!”, en español), mentre que el segon és “Una remontada bestial” (“Remontada bestial”). També podrem gaudir del tercer ben aviat, ja que la seva publicació està anunciada pel novembre, i portarà per títol “Doble victòria”.

El número 1, “Que vénen els piranyes!”, ens dibuixa les línies principals de la trama i ens presenta a alguns dels personatges. El narrador és Nico, el protagonista de la història, un nen que ha d’anar a viure amb la seva mare a una ciutat estranya de l’estranger. Començant de zero, i deixant enrere els seus amics i al seu equip, haurà de buscar un nou equip per poder continuar practicant la seva gran passió: jugar a futbol.

“No hi havia res a fer, ens en anàvem.

I els meus plans, què? Jo volia ser com el pare: jugador professional als setze. A la meva ciutat. Res de misteris ni d’incògnites ni de trencaclosques. Només futbol.

Aquell havia de ser el meu futur. Només futbol”.

La sinopsi que trobem a la contraportada del llibre és la següent:

“El Nico és nou a la ciutat i busca un equip. Necessita jugar perquè per a ell la vida és futbol. Té la sort d’entrar als Malèfics, el millor equip de la lliga, amb l’Àlex el Llop`, de capità, i la Massa, d’entrenador. Però a la vida, com al futbol, les coses poden canviar d’un dia per l’altre. Un imprevist obliga el Nico a deixar l’equip i a començar de zero. Aleshores… decidirà jugar amb els Piranyes, els cuers de la lliga. Aconseguirà canviar-los ? O seran els Piranyes, que el canviaran a ell? I, sobretot, què passarà quan s’hagin d’enfrontar amb els Malèfics?

Al llarg del llibre acompanyem a Nico en aquesta evolució que el porta a passar de sentir-se obligat a començar una nova vida des de zero, a veure com aconsegueix trobar un nou equip (els Malèfics) i sentir-se de nou protegit i integrat. Però un nou cop del destí el portarà a trobar-se sol de nou, i haver de lluitar per tornar-se a aixecar quan es veu obligat a deixar els Malèfics i passar a formar part dels Piranyes. De jugar en els millors, a jugar en els pitjors. I, en tot aquest procés, els lògics canvis d’ànim, la relació amb la seva mare i el seu pare, amb els altres nens…

Esforç, decepció, eufòria, superació, esperança, incomprensió… una història plena d’episodis emocionals i de proves vitals per a Nico, tant en l’aspecte personal com en l’esportiu.

I també una més que recomanable lectura per tots els aspectes que transmet i, per suposat, perquè es respira futbol en cadascuna de les pàgines.

El booktrailer del llibre és aquest:

 

 

3 comentarios en “Col·lecció «Els piranyes del futbol», d’Adela Pérez Lladó, Estrella Polar

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s