Futbol i cinema: «El camino de San Diego», de Carlos Sorín

 

 

Al Futbol Club de Lectura ens hem proposat dedicar els divendres a les pel·lícules on el futbol sigui la temàtica principal. Per això, cada setmana intentarem fer créixer aquesta afició convidant-vos a vestir-vos amb la samarreta del vostre equip favorit, preparar una bona dosis de crispetes i disposar-vos a continuar gaudint del futbol des d’un punt de vista cinematogràfic.

La primera de les propostes que us vam fer va ser «Evasión o victoria«, tot un clàssic. La recomanació d’avui és “El camino de San Diego”, una pel·lícula argentina de l’any 2006 dirigida per Carlos Sorín, que va aconseguir el Gran Premi del Jurat en el Festival de Sant Sebastià aquell any.

L’argument de la pel·lícula, segons trobem a la pàgina de Filmaffinity és el següent:

Tati, un jove de la província de Misiones, és un fan absolut de Maradona, com la majoria dels argentins. Tot i haver perdut la seva feina i de trobar-se en una situació econòmica dramàtica, Tati no perd mai el seu esperit alegre. Un dia, la televisió informa de l’ingrés de Maradona en la Clínia Suizo-Argentina de Buenos Aires com a conseqüència d’un problema cardíac, i Tati decidirà viatjar fins a la capital per entregar-li personalment una talla esculpida en fusta. Així travessarà la muntanya carregat amb l’escultura embolicada en paper de diari i amb una bossa amb altres talles que espera vendre. Al llarg de la ruta coneix a Warguinho, iniciant així un viatge ple de sorpreses i trobades.

La pàgina web de la película és molt completa, amb informació sobre el director, els actors, la sinopsis i altres qüestions interessants. El tràiler de la pel·lícula és el següent:

Es podria dir que “El camino de San Diego” és una road movie plena de moments molt sensibles i de gran emotivitat. Protagonitzada per Tati, un personatge entranyable, al llarg de tot el seu viatge coneixem a un noi d’una senzillesa absoluta, però d’una fe i una fortalesa d’ànim indestructible. Un munt de personatges curiosos però plens de bones intencions són el complement de totes les etapes que el protagonista travessa fins arribar a la gran ciutat.

Imatge de www.imaginacionatrapada.com.ar

Es tracta d’un film molt recomanable que no només us farà passar una magnífica estona amb una història de gran humanitat. Al mateix temps, es tracta d’un exemple perfecte per demostrar com es pot fer una pel·lícula on el futbol té una presència constant i fer-ho sense necessitat de mostrar cap gol, cap estadi, ni cap imatge d’un partit.

Un gran treball que serveix per demostrar com d’important és el futbol en la vida d’algunes persones.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s