«¡Gol!», de Michael Morpurgo

 

 

Si voleu recomanar a un jove una emotiva lectura en la que un dels protagonistes és un famós i històric futbolista no us perdeu «¡Gol!«, de Michael Morpurgo. La versió en castellà està publicada per RBA, i la catalana per l’editorial Molino.

Es tracta d’un llibre de literatura juvenil, adequat per a joves a partir dels 12 anys. El seu autor, Michael Morpurgo, també va escriure l’exitosa «El regne de Kensuke«, amb la que va guanyar l’any 2000 el prestigiós «The Children’s Book Award«. Michael Morpurgo, a més, és un important novel·lista anglès, autor de nombrosos llibres per a infants i guanyador de molts altres guardons. Des de l’any 2003 ostenta el càrrec de «Childre’ns laureate», el poeta llorejat dels nens.

«¡Gol!» és una emotiva història protagonitzada per Robbie Ainsley, un nen que es troba en estat de coma després d’un accident automobilístic. Tancat en el seu propi cervell, capaç d’escoltar, però sense poder-se moure ni parlar, Robbie lluita per evitar caure encara més en la inconsciència, imaginant converses amb les persones que estan al seu voltant.

Una infermera, els seus pares -amb problemes en el seu matrimoni-, els seus companys d’escola, i … el futbol.

«Los machacamos 4 a 1. Y el gol que metieron era un penalti que no era justo… Ni por asomo toqué a su delantero centro. Se tiró al suelo él solito. A ver si te pones bien de una vez, porque aquí te echamos mucho de menos. Y además el equipo necesita que vuelvas. ¡Venga!»

 

 

Robbie és un apassionat del futbol, aficionat del Chelsea i fan de Gianfranco Zola, qui donarà una gran sorpresa a Robbie anant-lo a visitar a l’hospital en assabentar-se de la seva situació.

   

 

Una lectura molt recomanable on la ficció beu de situacions reals que de tant en tant es produeixen, quan futbolistes famosos mostren la seva vessant més humana i ens ofereixen gestos de solidaritat, especialment amb nens que pateixen malalties. Es podrien esmentar molts exemples, però me’n recordo molt especialment del cas de Messi i Soufian, «el nen que podia volar«, una relació de la que es va fer el magnífic documental que podeu veure a continuació.

http://www.tv3.cat/ria/players/3ac/evp/Main.swf

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s