27 de febrero: en «A boca de canó» de Manel Àlamo y Edicions Bromera están de celebración

 


9788490265321_04_g

 

Hoy, 27 de febrero, es un día especial, ya que Vera cumple 16 años. ¿Y quién es Vera? Pues la protagonista de la novela juvenil “A boca de canó”, escrita por Manel Àlamo, publicada por Edicions Bromera y a la que dediqué este artículo en su momento.

En la contraportada del libro leemos:

“Vera fa 3r d’ESO i la seua vida és un caos, per no parlar dels estudis… No coneix son pare i l’addicció de sa mare a les drogues no l’ajuda a centrar-se, però les coses comencen a canviar quan entra a l’Athletic Túria Juvenil. En aquest equipo de futbol femení coneix Àngel Sabater, l’entrenador. Es tracta d’un antic jugdor del València –una jove promesa que es lesionà greument i quedà exclosa del futbol professional- convertit ara en un fumador empedreït, borratxo i buscabregues.

En el terreny personal, tots dos lluiten contra un panorama ben complicat, però pel que fa a l’esport, tenen un objectiu clar: guanyar el campionat d’Espanya femení. I no es tracta només de futbol, el campionat podria ser la gran oportunitat…»

A boca de canó” es una magnífica novela de perdedores y vidas complicadas que encuentran una segunda oportunidad gracias al fútbol y el deporte, protagonizada por una joven que hoy, como decía, cumple 16 años:

“Amb eixa tranquil·litat vam arribar al 27 de febrer, un dia molt especial, ja que Vera va complir setze anys. Maria Victòria i jo li vam comprar un pastís i li’l vam traure al vestidor, després de guanyar còmodament el partit que ens enfrontava al Burjassot. IU quan ja ens en tornàvem cap a casa, Maria Victòria i jo li vam donar una altra sorpresa: dos entrades de tribuna per veure el Llevant – Las Palmas d’aquella mateixa vesprada. Se n’anaren ella i Judit molt emocionades, però no van tornar tan contentes. Es coneix que els de García Plaza no van tindre una bona vesprada i si Rubén Suárez no arriba a marcar, haurien perdut. Em vaig burlar prou d’elles, però l’endemà, quan l’Atlético de Madrid ens va destrossar al Calderón, s’ho cobraren amb interessos.”

Como veis, el fútbol tiene tanta importancia en la vida de Vera que hasta sus compañeras le entregan un pastel de cumpleaños en el vestuario. Y, como regalo especial, dos entradas de tribuna para ver a su equipo, el Levante.

Leed el libro, y cuando lleguéis a la página del aniversario de Vera aprovechad deseadle un feliz cumpleaños.

¡Muchas felicidades, Vera!

 

2132f-presentaci25c325b3n2blibro2bmanolo2b001

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s